Kútfúrás

Tisztelt Látogató, leendő kúttulajdonos!

Garai István geológus mérnök, mélyépítő magántervező vagyok. Az évek során tapasztalatot szereztem közműépítések, kutak létesítése, víztelenítés, műtárgyak építése, talajmechanikai fúrások, kutató fúrások, vízkutak stb létesítése, tervezése, kivitelezése terén.

Technológia:
Vízöblítéses fúrást alkalmazunk zagyleválasztóval, mely során a fúráshoz alkalmazott vizet, majdnem teljes egészében, a fúráshoz, visszanyerjük.
Nem ásunk gödröket, árkokat a munkaterületen, a féltve őrzött, gondozott, ápolt kertet nem túrjuk fel.

kb102_kutfuro gep.jpg
 

Öblítéses fúrás: 200 m
Köpenycsőben való száraz fúrás: 20 m
Száraz fúrás köpenycső nélkül: 20 m

Kavics, folyós homok fúrásához elengedhetetlen a köpenycsöves fúrási technológia, mely biztosítja a furat állékonyságát, biztonságos béléscsövezését.

A KB10-es fúróberendezés, gumitalpas, önjáró, könnyen telepíthető, mozgatható,
szélessége 80 cm. Helyigénye minimális.

kútfúrás.jpg

 

Kútfúrás, kútépítés:


Új fúrású kutakat készítünk, többnyire 125 mm átmérőjű béléscsővel, szűrővel és szűrőkaviccsal, talplezárással. A geológiai adottságok figyelembevételével javaslatot teszünk a béléscső átmérőjére is. Szükség esetén kis átmérőjű feltáró fúrást is végzünk. A kutat, próbaszivattyúzás után, kútnaplóval, kivitelezési lappal (Beüzemelési és üzemelési előírások) adjuk át, mely egyben a garancia is.

Igény esetén elvégezzük a kút beüzemelését, a szivattyú telepítését is. 

A vízkutak fúrása, építése komoly felkészültséget, szaktudást és tapasztalatot igényel. A nem megfelelő módon épített és nem az útmutatónk szerint beüzemeltetett kutak, rövid idő alatt használhatatlanná válhatnak.

 

 

Megbízhatóan üzemelő, tartós, stabil vízhozamú kutat szeretne?
Bízza ránk, mi megvalósítjuk Önnek!

Telefon: +36 30 252 9842

Garancia:
A kút építése után átadott "Beüzemelési és üzemelési előírások" betartása esetén az általunk, kompromisszumok nélkül, épített kutakra 8 év garanciát biztosítunk, ha a vízhozam beállítását, a szivattyú telepítését mi végezzük, vagy ellenőrizzük ezeket a munkafolyamatokat.
Nem vállalunk garanciát olyan kútra, melyben membrános, rezgő, vibráló stb. búvárszivattyút, vagy az épített kúthoz nem megfelelő szivattyút használnak.

Használhatóság:
Általában öntözésre, medence töltésre, mosásra, autómosásra, fürdésre, zuhanyozásra, WC öblítésre, építkezéshez... Megfelelő víztisztítás mellett akár ivóvízként is használható.

Gazdaságosság, megtérülés:
A hálózati, vezetékes víz nagyon sokba kerül és folyamatosan emelkedik az ára. Összehasonlításként: a vezetékes víz kb százszor kerül többe, mint a kútból kinyert víz. A kút létesítésének költsége nagyon rövid idő, esetenként néhány hét alatt, átlagosan egyetlen év alatt megtérül.

Árajánlat kérés:
Árajánlatot az elérhetőségünk bármelyikén lehet kérni.
Szükség van hozzá:
- a település megnevezése
- a fúráshoz szükséges áramvételi és vízvételi lehetőség
- elképzelés szerinti kútátmérő
- a kút vizét mire kívánja használni
- amennyiben a szomszédban, vagy bárhol a településen van ásott, vagy fúrt kút, annak a vízszintje és, ha tudja, a talpmélysége.

Elérhetőség:
Telefon: +36 30 252 9842
Email:
gissz@t-online.hu

Amennyiben szeretné, hogy a vízszámlája töredékére csökkenjen, ne tétovázzon, keressen. Néhány nap múlva már élvezheti is a saját kútjának minden előnyét

 

Hasznos tanácsok:
- Ne fúrasson kutat épületen belül, pincében, garázsban, épület közvetlen közelében, csak akkor, ha az épület tervezésénél és kivitelezésénél már ezt figyelembe vették.
- A vízkút létesítésének első és egyik legfontosabb lépése a kút helyének kitűzése (klikk).
- A fúrólyuk átmérője legalább 10 cm-rel legyen nagyobb, mint a béléscső átmérője, azaz egy 160 mm-es béléscsővel készült kút fúrólyuk átmérője 260 mm. Kérdezzen rá, mielőtt a kút építését bárkitől megrendeli.

- A kút építésének egyik legfontosabb eleme a kútszerkezet méretezése (kattintson ide).

- A kútfúrás és a kút beüzemelése előtt ne vegyünk szivattyút. Nem a kutat fúrjuk és szabályozzuk a szivattyúhoz, hanem a szivattyút választjuk és állítjuk be a kút hozamához. Szivattyúbolt - webáruház - Pedrollo szivattyúk

Elérhetőség:
Telefon: +36 30 252 9842
Email: gissz@t-online.hu 

 

 

 

 

 

Társoldalak:
kútfúrás   kútfúrás, kútfúró   vízkútfúrás

Kútfúrás

fúrás fúróberendezés kutfuras kútfúrás Miskolc Emőd Mályi Nyékládháza Mezőkövesd Vatta Maklár Pingyom fúrófej Bükkábrány Hejőkeresztúr kútfúró Nagytálya Kerecsend Gelej Szikszó Aszaló Taktaharkány Pest Heves Nógrád Borsod Fejér megye Aszaló Csömör Vác nyéki hegy Gyöngyös Hatvan Szeged fúró Tiszalúc Mezőcsát Tibolddaróc Tard Tura Szomolya Bogács Harsány Pingyom, kútfúrás kútfúró öblítés rétegvíz talajvíz víz vízkút Szihalom Aszód vízkutak vízöblítés vízöblítéses szivattyú béléscső ivóvíz öntözés furas vizkutfuras viz kútfurás vízkútfúrás szűrő vizkut kutfuro öntözőkút fúrás fúrás kutfúrás kútfúrás engedély kútfúrás ára kútfúrás profi kútfúró fej kert Polgár locsolás kútfúrás lépései víznyelő forrás ft/m Encs kút kutak

Utólagos vízszigetelés